Vuoden Agilitykoira

Säännöt:

Kilpailuun saavat osallistua Sodankylän Karvakuonot ry:n jäsenten koirat (jäsenmaksu maksettu eräpäivään mennessä ja edustaneet Karvakuonoja kilpailuissa), jotka on kilpailuun ilmoitettu määräaikaan mennessä. Pisteet lasketaan ja tarkastetaan hallituksen toimesta.

Kilpailuihin ilmoitettujen koirien lukumäärä ei ole rajoitettu. Sama koira voi osallistua jokaiseen vuoden koira –kilpailuun.  Toivottavaa on, että omistaja ilmoittaa kaikki koiran vuoden aikana saavuttamat tulokset, vaikkakin ei olisi mahdollistaa voittaa.

Vuoden Agilitykoiralle pisteet lasketaan virallisista Suomessa järjestetyistä kilpailuista sekä Pohjoismaiden Mestaruuskilpailuista ja Euroopan Mestaruuskilpailuista oheisen pistetaulukon mukaisesti. Kilpailussa huomioidaan koiralta 10 parasta (suurimmat pisteet tuottavaa) tulosta. Jokaisesta kilpailuosallistumisesta saa myös yhden aktiivisuuspisteen (max 10 pist.).  Mikäli pisteet menevät tasan on voittaja se, jolla on vähemmän pisteisiin laskettuja kilpailutuloksia. Mikäli tämänkin jälkeen tulos on sama ratkaisee paremmuuden parhaan kilpailun suurempi pistemäärä.

Vuoden koirat palkitaan vuosittain vuosikokouksessa kiertopalkinnolla. Kiertopalkinnon yhteydessä annetaan myös toinen palkinto, joka jää omaksi. Hallitus päättää kiertopalkinnon uusimisesta ja siinä vaiheessa eniten kiinnityksiä olevalla saa vanhan kiertopalkinnon omaksi.

Pisteytys:

Vuoden agilitykoira pisteytys