Tottelevaisuus

Arjen tottelevaisuuskursseja järjestetään yleensä keväisin ja syksyisin. Kursseille ovat tervetulleita kaikki Karvakuonojen jäsenet. Harjoitukset pidetään Karvakuonojen koulutuskentällä.
Kursseja on eritasoisille koirakoille pennuista aikuisiin.
Pentukurssin aiheina mm. koiran käsittely, hihnakäyttäyminen, koiran ja omistajan hyvä suhde, kontakti, ei-toivotun käytökseen puuttuminen, luoksetulo ja muut arkea helpottavat taidot.
Arkitottelevaisuuskurssilla harjoitellaan mm. koiran käsittelyä, kontaktin ottamista, hihnakäyttäytymistä, ei-toivotun käytökseen puuttumista, luoksetuloa ja muita arkea helpottavia perustaitoja.
Tokon alkeet kurssilla tutustutaan tottelevaisuusliikkeisiin (esim. istu, maahan, seiso, paikallaolo, luoksetulo, sivulletulo, seuraaminen, hyppy, nouto).
Tokon jatkokurssilla syvennetän ja laajennetaan tottelevaisuusliikkeiden osaamista. Osallistumisvaatimuksena on, että koira pitää hyvin kontaktia ja osaa kutakuinkin seuraamisen, perusasennon, istumisen, maahan menon, seisomisen, paikallaolon, luoksetulon). Harjoitellaan koirakoiden tason mukaan tottelvaisuuskokeiden alokas-, avoimen- ja voittajaluokan liikkeitä.